expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>
aku bagi sekeping je kat korang. yang lebih aku makan. kalau nak tahu aku ni paling suka pizza. setakat ni boleh sumbat sampai 9 keping dalam satu masa. so, nak hadiahkan aku untuk birthday beli pizza je tau!

readers

Tuesday, October 25, 2011

Kenapa Mereka Jeling Kau?


Assalamualaikum.
"sesungguhnya,setiap amalan kamu dihitung walaupun sebesar/sekecil zarah"




Lokasi: atas timbunan bantal.
Jam: 9.30pagi
Aktivi: baru je lepas sidai baju.


Salam Deepavali untuk pembaca sekalian.Walaupun aku tahu,kebanyakan pembaca blog ini bukannya menyambut pun,tapi saja la aku ucap.
I bet you all are boring now.

So,tajuk kali ini pasal JELING-MENJELING.
"she is staring at me I am sitting while wonder what she is thinking about me",kata satu suara lelaki yang aku tengok dalam video semalam.Forget about the video.Now,I just want to ask you out there,have you said that too?Or face it?

Aku pernah.
Bila aku mention "pernah" means that aku pernah menghadapi perkara tu.
Dia jeling.Aku terpandang.Aku toleh tempat lain.5 SAAT BELALU.
Aku toleh lagi.Wowooowo,dia still jeling.*Renung tajam macam nak keluar api dari mata dia wooo.



AGAK AGAK.Kenapa diorang suka jeling kau.Ye.KAU lah.Yang tengah baca blog aku dengan penuh ke"terujaan".Jangan sampai ada yang pelik tengok keterujaan kau baca blog ni.
Sila kecikkkan sikit mata tu.Mulut tu,mulut tu,tutup.Tak perlu nganga.Eh eh sengih pulak dah dia.
OHO.Baiklah disini,aku beritahu sebab kenapa dorang jeling kau.Nak tahu sangat kan???



1. Dorang minat kat kau.
-Ye la,kita kalau tak minat kat orang tu,memang taklah nak pandang kan.Jeling pun tak nak.
Tapi bila dah minat,uishh,tak berkelip mata tu bila nampak si dia.Kau je yang tak tahu.Mungkin dia dah lama minat kau,tapi dia segan nak cakap.Tu yang dia jeling jeling tajam tu.Bagi hint agaknya.Tapi aku kadang-kadang menyampah pula dengan orang yang suka hantar jelingan maut ni.-.-''Kalau minat jangan hantar jelingan,hantarlah senyuman.KAN?
Korang macamana?


2.Pakaian korang yang over stylish.
-Haishh,yang ni pun satu hal.Kot ye pun nak bergaya,sikit sikit sudah.Ni macam nak pergi majlis orang kahwin plus korang sendiri dah macam pengantin.HAHAA. Maka adalah mata-mata yang jeling tengok kau.
Kalau orang yang jeling kau tu tukang fesyen,dia mesti pelik tengok style kau.Silap haribulan,kau jadi model dia.Kalau pergi keluar dengan kawan-kawan,orang mula jeling kau sebab tertarik la dengan gaya kau.ISH.Ini tak bagus,lagi lagi untuk perempuan.Sebab takut takut mengundang tetamu yang tak diundang.Perempuan ni,kalau selangkah dia keluar dari rumah pun dah kira FITNAH.Perempuan ni syaitan suka.Bila dia suka,dia akan menghiasi korang bagi lelaki tergoda.Tu yang banyak kes rogol sana sini sebab tu la.Ahh,korang pergi tanya ustaz ustazah korang,sebab aku nak terang takut salah fakta.



3.Dorang bukan pandang korang.
-Korang yakin ke minah/mamat tu tengah jeling korang?Aku rasa baik korang tengok orang yang berada paling hampir dengan korang.If beside you is a young lady/man.Nah,its mean they are looking at him/her.not you.Again,is not you.
Korang je perasan terlebih.Ala,macam la korang tak perna buat benda yang sama kan?



4.korang salah cakap.
Mungkin time tu korang tengah discuss in group or with your partner.
orang tengah discuss pasal MINI PROJECT,ASSIGNMENT,tetiba korang dengan muka selamba badak cakap: eh harini kafe ade lauk ape yer?
or korang cakap: semlm aku nmpak budak tu la. wey wey pandang la belakang.
Time tu bersiap sedia la korang untuk menahan jelingan semua ahli ahli group korang yang ada kat sekeliling korang.Silap haribulan ada yang terasa hati.ISH ISH ISH.-.-''


5.Dorang rasa korang cool gila.
Maksud cool disini ialah cantik/hensem.
Selalu orang yang HOT SETTTAP ni,akan dapat banyak jelingan.
Bermacam macam jenis.
Mungkin sebab aura kecantikan dan kehenseman korang tu buat mereka ni mengagumi ciptaan ALLAH.Ye la,kita manusia kan sebaik-baik kejadian?Tak gitu kawan kawan?
Maka bersyukurlah.
Macam aku,aku kadang kadang suka bagi jelingan manis kat kakak kakak senior yang mukanya menyejukkan hatiku.Serius,dulu aku ada seorang senior .Nama LINA.
Aku suka tengok muka dia.
IDK why.She has an aura not aurora.Lagi satu mungkin sebab dia suka senyum.Comel.
Wajah dia berseri.



6.Korang buat benda yang tak berapa nak elok.
Macam contoh,aku peranh kene jeling sebab lalu tepi sampah tapi tak kutip.Maka,ada mata mata yang gedik mula menjeling aku.
Weird kan?
Macam buat salah besar je.-.-''
Lagi satu,kalau korang dapat tugasan yang perlu disiapkan,sila buat dengan sehabis baik supaya boss/lecturer tak bagi jelingan .ok???
Lagi satu,kalau nampak orang yang tengah berdua-duaan.
Memang sah sah kene jelingan.Yang ni aku tak terlibat ok.
Siapa yang ada pakwe /makwe tu.
Please lah,tak payah nak romantik sangatlah,walaupun ada kawan kawan korang sekali time tu.
Korang tak sedar ke banyak mata yang menjeling ke arah korang?
Kadang kadang korang dapat sekali dengan pakej senyum sinis,gelengan kepala , dan paling best tazkirah percuma.
Tapi ingat,kalau korang tak dapat semua ni,ada hati yang hanya mampu membenci dalam hati sahaja dengan kemungkaran yang berlaku depan mata.
Ahh,kalau tak da orang nampak,ALLAH kan nampak?



p/s: Aku tak suka jeling,
aku lebih suka curi curi pandang.
woowoowoo.

No comments:

Post a Comment

terima kasih daun keladi,kalau sudi komenlah lagi,tidak pula memaksa diri,namun komen anda amat saya hargai..