expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>
aku bagi sekeping je kat korang. yang lebih aku makan. kalau nak tahu aku ni paling suka pizza. setakat ni boleh sumbat sampai 9 keping dalam satu masa. so, nak hadiahkan aku untuk birthday beli pizza je tau!

readers

Monday, November 28, 2011

Kuala Lumpur.


Assalamualaikum.

Lokasi:atas katil.
Jam: 5 petang
Aktiviti: online.

Baru balik dari Kampun Sg Penchala.
Ok,area Damansara.
First day:

Jalan ke OU. Hmm, shopping .Ok, fine. Ada sale sebanyak 70% di mana-mana kedai yang jual baju, handbag dan kasut.
Aku sempat beli sweather merah.As you know, I don't have a good relationship with this colour.But never know why ,I bought this kind of sweather which is red!
-.-'. Still thinking about it.
Oh ya, we ate Carl's Junior.
Then, ada mat salleh baring terbongkang lepas makan.Whoops, tak perlu mention kot.
hahah

Malam?Twillight have been waiting for us since we already booked the ticket 4 hours early.
Sebelum masuk cinema, one of my friends said : "eh,nanti kalau mamat hensem duk sebelah kaw, tukar tempat duduk".
She was joking at that time and time aku dah duduk dalam cinema tu.
There were two guys came and one of them sat beside me and you know what?
Mamat tu pun pakai baju sama kaler derrrrrr.
Pftttt.Merah.Still,I don't care but then aku tergelak kecil bila teringat kata-kata kawan aku tadi tu.

-.-' wahahaha





2nd DAY:

10 pagi lepas sarapan, kami berlima ke Jalan TUNKU ABDUL RAHMAN dan bershopping area Masjid India.
Anyway, perempuan ,memang suka shopping even duit tak mandang.
So, lelaki -lelaki di luar sana, sila pastikan anda ada duit yang cukup jika isteri-isteri anda ajak keluar.:P

Aku , seperti remaja perempuan yang lain, suka sangat dengan selendang/pashmina.
Well, seriously sepanjang aku beli pashimina paling murah pun 9 Ringgit , tapi kat sini gile murah harga RM 6.70 paling murah.
Bak kata orang, shopping kat tempat yang jual murah ni jarang nak dapat lagi.
So, apa lagi tunggu?
:P



3rd Day:
pukul 9 pagi dah bertolak.
Sampai TBS, tunggu bas .
Oh, lupa nak bagitahu.
TBS ni besar dan aku rasa setakat ni TBS yang mengagumkan aku.
:)
Yela , nak dibandingkan dengan stesen bas kat medan kit.Bukan nak mengata, tapi itulah hakikat.
Stesen bas medan kit tu dah nazak kot, tapi pihak -pihak yang bertanggungjawab pandang sebelah mata je.
Agaknya sebab VVIP,YB,PM , DATO' , TAN SRI tak naik pengangkutan awam untuk ke mana-mana kot.Cuba kalau VVIP,PM, Dato'2 dan semua yang berpangkat besar2 ni dan kerabat2 dia naik pengangkutan awam, tak sampai seminggu, silap haribulan, rumput tepi jalan yang tak berpotong pun clear, longkang yang tersumbat pun dah clear, bangunan pun tukar cat,
jalan raya pun di tar semula, silap haribulan bas pun dorang servis baru kot?
Ye tak?



haha.
Itu di panggil, sesi memberi komen.
=.=.
Aku pun ade hak ape.
Walaupun tak cukup umur 21 tahun lagi tapi aku memerhati itu semua.
Memerhati apa yang berlaku dalam negara.
Aku kisah akan pentadbiran wilayah negeri aku mahupun negeri orang.
Sebab?
Aku rakyat nya.
Aku lahir dalam nya.
Aku membesar sekitar nya.
Nya itu bukan seperti pokok nyo/nyiok.
Nya itu aku maksudkan negeri itu.



p/s:KL tu macam syurga dunia bagi orang yang memandang dunia,
kalau kat dunia pun dah gah berbagai,
inikan pula SYURGA AKHIRAT,
pasti gah tak ternilai :)


2 comments:

terima kasih daun keladi,kalau sudi komenlah lagi,tidak pula memaksa diri,namun komen anda amat saya hargai..