expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>
aku bagi sekeping je kat korang. yang lebih aku makan. kalau nak tahu aku ni paling suka pizza. setakat ni boleh sumbat sampai 9 keping dalam satu masa. so, nak hadiahkan aku untuk birthday beli pizza je tau!

readers

Monday, December 5, 2011

Male vs Female.

Assalamualaikum:)

Hai.Selamat datang ke Blog Epa=). Bagi yang baru nak try baca tu , sila pastikan mood anda banyak baik.
Sebab anda sedang membaca blog budak skema.
OK?

Tapi kadang-kadang tak juga.
Mood yang sedih juga turut ada pada waktu-waktunya.


Ok, tajuk harini.
Male vs Female.


Male:
1. Suka bercakap kuat-kuat walaupun kawan sebelah jaraknya satu inci.Eksaited gile.
2.Suka sangat buat lawak depan perempuan yang dia suka.Sebab?Diorang kan gatal!
3.Satu makhluk yang cepat lapar.Kedai makan selalu penuh dengan para lelaki.
4.Tak suka basuh baju.Prefer mak , bibik, atau adik yang basuhkan baju.Paling senang dobi.
5.Orang pertama yang akan tukar topik jika bercerita tentang duit.
6.Ingat hari-hari istimewa contohnya, hari jadi .Tapi mereka lah orang yang tak reti nak bagi hadiah.
7.Suka perempuan mengalah bila berdebat dengan mereka.
8.Dota merupakan dadah mereka.
9.Internet merupakan kekasih gelap mereka.
10.Pakaian ikut trend, tapi lebih suka jadi selekeh.Katanya,cool.
11.Mata mereka ada magnet bila jumpa perempuan.
12.Mulut mereka macam manis , tapi bila gaduh mulut mereka mampu robohkan menara Effiel.
13. Banyak skandal, tapi hanya cinta pada si dia.
14. Depan si dia, pasti berjiwang , tapi depan kawan -kawan, dia paling jembalang.
15. Selalu tahu isu semasa.Politik jadi ranking first.
16.Kalau dah buat keputusan, takkan mudah dia nak tukar.
17. Suka gossip pasal perempuan.
18.Main bola tak ingat dunia.
19. Sanggup bersengkang mata untuk game baru yang dibeli.
20.Malas solat jemaah.Kecuali yang rajin beramal.
21.Botak itu kebanggaan sesetengah dari mereka.




Female:

1.Mata mereka cepat tertarik pada "girls stuff".
2.Telinga mereka cepat dengar berita terbaru walaupun jauh beribu batu.
3.Mulut mereka boleh jadi yang paling becok depan kawan-kawan, tapi jadi yang paling bisu depan orang yang tak rapat.
4. Satu makhluk yang tak tahu perangai sendiri.Sukar difahami.
5.Jangan sesekali bercakap tentang saiz, berat badan atau fizikal mereka, walaupun hanya bergurau.
6.Suka tiru style terkini.
7.Tak suka bercakap benda yang berat-berat macam politik.
8.Kenal artis -artis , kadang-kadang warna kegemaran artis pun dia orang tahu.
9.Mudah menangis.
10.Mudah terasa sebab hati mereka 150% perempuan , walaupun mereka ialah seorang tomboy!
11.Mudah berkata-kata ikut emosi.
12.Suka lihat budak-budak.Bajet cun ke ayu ?pfft!-.-
13.Ada yang gedik terlebih, ada yang suka gedik tapi tak tunjuk.
14.Yang free hair mereka nak bimbingan.
15.Percaya pada kawan melebihi keluarga sendiri.
16.Suka bunga.
17.Suka melihat lelaki yang menjaga pandangan mata.
18.Tak suka game. Kecuali game cute macam Mario Bros.
19. Suka tunjuk dia ada "buaya freind" walaupun derang tak segak!
20.Musuh utama mereka ialah makanan.
21.Cemburu adalah penyakit mereka.

p/s: aku observe kemudian
aku renung sendiri.

No comments:

Post a Comment

terima kasih daun keladi,kalau sudi komenlah lagi,tidak pula memaksa diri,namun komen anda amat saya hargai..