expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>
aku bagi sekeping je kat korang. yang lebih aku makan. kalau nak tahu aku ni paling suka pizza. setakat ni boleh sumbat sampai 9 keping dalam satu masa. so, nak hadiahkan aku untuk birthday beli pizza je tau!

readers

Wednesday, July 11, 2012

Untuk Yang Suka Meranapkan,

Assalamualaikum,

Hi haters, lovers, stalkers dan readers sekalian.
Harini entri khas untuk sesiapa yang suka meranapkan hati orang.

Rule number:
1. Jangan kata kau suka seseorang itu selagi kau rasa kau akan jumpa orang lain dan jatuh hati padanya.
2.Jika kau dah mula in relationship dengan someone, maka tak perlu kau nak cari spare part lain.
3.Kalau dah ada hati nak dijaga, jaga yang satu tu dan tak perlu nak buat2 care dengan yang lain.

Dan sebenarnya,
aku cuma nak cakap, kau tak perlu lagi buat2 care dengan aku,
dengan alasan "kita dah lama kawan kan".
Sakit hati tahu?
Pedih hati tahu?
Kata kau pun pernah rasa macam mana perit menunggu,
maka tak perlu la kau nak bagi harapan palsu kalau kau memang tak mahu.
Lupa kah engkau pernah cakap: "jangan tunggu".

Dan ya,
tahu macam mana aku sakit nak pergi tinggal engkau?
Tahu?
Tak mungkin kau tahu.
Sebab hakikatnya kau bajet macam kau tahu, sedangkan kau pun bukanlah menunggu.
Penipu.

Aku tak kisah la lepasni kau nak marah atau apa lepas baca entri aku ni.
Yang penting aku nak kau tahu,

aku redha dengan apa sahaja yang ditentukanNYA.
aku terima dengan apa yang kau buat kat hati aku.
Aku memang sedih.
Dan aku harap kau janganlah nak buat aku tambah sedih lagi.
Cukuplah tu.
Aku dah penat.
Dan aku harap aku tak buat apa yang kau buat kat aku ni kat orang yang aku sayang.
Sebab aku pernah rasa apa yang dikatakan "manis mulut".


Dan ingat ini:

"jangan sebab kau sangsi dengan perasaan kau, kau buat perasaan orang lain mati"

Ingat, kelak kau bakal ada anak cucu keturunan.
Takkan kau sanggup nak tengok anak cucu kau di main2 kan hatinya oleh orang lain ?
Well, what we give, we get it back. Remember?

Dan oh ya, jangan lepasni nak buat2 alasan kononnya aku yang pergi dan pelbagai alasan cliche.
Sebab aku masih ingat ayat kau : "jangan tunggu"
kan?

p/s: Tahniah kerana anda berdua sangat pandai bermain sorok2.
Well, alhamdulillah, 
I  always pray the best in ypur life..

1 comment:

terima kasih daun keladi,kalau sudi komenlah lagi,tidak pula memaksa diri,namun komen anda amat saya hargai..