expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>
aku bagi sekeping je kat korang. yang lebih aku makan. kalau nak tahu aku ni paling suka pizza. setakat ni boleh sumbat sampai 9 keping dalam satu masa. so, nak hadiahkan aku untuk birthday beli pizza je tau!

readers

Tuesday, November 27, 2012

Apa Guna Sahabat,

Assalamualaikum.

Kita semua pernah ada sahabat kan?
Dan aku juga begitu. Aku ada macam macam jenis sahabat yang sudah tentu tentu ada banyak perangai dan ragam yang kadang kadang aku terfikir dari mana la mereka memiliki sikap itu.
Setahu aku masa belajar biologi dulu, sikap ni bukan inheritance kan?

Apa apa pun, aku cuma mahu cakap.
Aku ada sahabat yang mengaku dia sahabat tetapi hakikatnya aku sahabat dia pada masa masa tertentu.
Bila dah tiada orang nak mengadu, time itu akulah sahabat.
Time duit dah kokak time tu aku lah sahabat.
Time aku boleh jadi peneman, aku lah dianggap teman.

Bila aku fikir balik,
most of the time . aku sorang sorang.
Kasihan diri sendiri tapi taida siapa mahu kasihan akan aku.
Family jauh nak mengadu nasib.

Aku yang kau orang kenal kat luar tak sama dengan aku yang korang kenal kalau disisi kawan kawan.
Aku tak kisah kalau pergi mana sorang sorang.
Sebab aku dah biasa. Aku mengaku , aku hanya ada seorang kawan paling baik masa aku form 5 dan sampai sekarang aku tak ada kawan baik.Bukan lah aku tak reti bergaul. Cuma aku tak suka berkawan dengan mereka yang hanya berkawan bila mereka tiada berteman.
Nanti bila dah ada teman , aku sorang sorang ditinggalkan.
Sedih beb .
So at the end, I am still alone without friends.
Betul kan?
Kan?


Apa maksud kawan baik?
Bila kau selesa berdua sahaja dengan dia dan berkongsi segala cerita dengan dia.
Tu maksud kawan baik bagi aku.Tapi sekarang susah la beb.
Kawan baik aku setakat ni, masih tak jumpa.

So jangan risau kalau nampak aku sorang sorang kat mana mana.
Sesungguhnya aku tak kisah.

No comments:

Post a Comment

terima kasih daun keladi,kalau sudi komenlah lagi,tidak pula memaksa diri,namun komen anda amat saya hargai..