expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>
aku bagi sekeping je kat korang. yang lebih aku makan. kalau nak tahu aku ni paling suka pizza. setakat ni boleh sumbat sampai 9 keping dalam satu masa. so, nak hadiahkan aku untuk birthday beli pizza je tau!

readers

Monday, January 21, 2013

Paku Dulang ,

Kau tu paku serpih,


Assalamualaikum.
Hahaa, nampak tak tajuk kat atas? Harini aku nak mengamuk sikit la.
Geram sebenarnya.

1 )-
Kelmarin, aku tengah makan then ada la kawan yang sembang kat sebelah. Derang tengah cakap pasal orang yang depan lain belakang lain.Kata mereka, "aku tak suka orang yang jenis depan2 nampak lain, dalam facebook , twitter nampak lain".
Time aku tengah makan tu aku rasa nak baling pinggan kat muka dorang.
Aku bukan apa, aku pun jenis yang macam tu. Aku kalau tengok kat depan, mungkin lain.
Kat alam maya lain.Tapi, kau tahu ke kenapa aku lain?

2)-
Ni lah salah satu sebab. Menambah dosa cakap bukan2. Tu la sebab.
Bukan hipokrit ke apa, cuma tu lah aku. Kalau kat alam realiti, aku bukan jenis yang nak beramah mesra kalau ornag tu bukan yang aku kenal. Tapi kalau kat alam maya pun, aku bukan beramah mesra pun, setakat update status yang biasa2 entah 3,4,5, 6, 7 kali sehari. Mungkin. Tu pun korang nak kecoh ke?

3)-
Korang ada masalah ke kalau aku kat luar jenis pendiam, tapi kat dalam status aku ayat aku semua baik2, beurunsur "bajet alim" bak kata korang. Walaupun hakikatnya aku tak la tinggi mana ilmu agama .
Hissh, aku pun tak faham. Korang kalau bab mengata orang pandai la.

Kata orang itu ini, dia ni jenis bajet la poyo la, dia ni jenis cakap tak serupa bikin la, bla bla bla.
Hey, tak penat eh mengumpat orang?

Aku kan, kalau korang umpat aku depan2 aku tetap takkan maafkan korang selagi korang tak minta maaf kat aku.Apatah lagi kalau korang cakap belakang. Tak kira la, dalam blog korang ke, dalam status-status palsu korang ke, ataupun, twitter.
Issshh, aku bukan lah kejam.
Cuma aku nak tahu apa yang korang tak puas hati dengan aku.

Ya, akulah Pemaisuri Poyo korang. So , problem?

p/s: Semua orang ada problem,
tapi takkan  problem orang lain pun boleh jadi problem korang jugak?

3 comments:

terima kasih daun keladi,kalau sudi komenlah lagi,tidak pula memaksa diri,namun komen anda amat saya hargai..