expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>
aku bagi sekeping je kat korang. yang lebih aku makan. kalau nak tahu aku ni paling suka pizza. setakat ni boleh sumbat sampai 9 keping dalam satu masa. so, nak hadiahkan aku untuk birthday beli pizza je tau!

readers

Friday, August 1, 2014

Setia.

Setia selagi mampu.
Semua orang ada jalan cerita cinta sendiri.

Ada orang yang tak bercampur gaul dengan orang dan akhirnya bertemu jodoh dengan pilihan mak ayah. Cinta lepas kahwin katanya.

Ada orang cinta bertahun-tahun last2 putus, lepastu jumpa jodoh bulan depan terus kawin.
Kekal sampai anak cucu cicit piat piut semua.

Ada orang kenal dengan banyak laki, couple sana couple sini, lepastu putus.
Last2 kawin dengan jiran sekampung sebelah rumah je. Tiap2 raya balik kampung tak gaduh. Anak dah empat, bakal dapat satu lagi.

See?
So don't expect your love story wil be happy everytime.
Because sometimes you have to be in the dark place before you find your light.
Bukan saja2 nak masuk dalam tempat gelap.
Dan ada orang bukan saja2 terus dapat cahaya.
Semua ada aturan dan urutannya.

Kalau semua orang jalan cerita suci, takkan la ada syurga dan neraka kan?

Yang penting,
niat tu.

Setakat ni cerita yang paling best , (cerita cinta la)
kenal dengan banyak lelaki, dah nak tunang dah tu,
Last2 , tak jadi tunang dengan bakal tunang tu.
Sebab akhirnya terus nikah dengan sorang lelaki dalam banyak2 laki yang dia kenal tu.

Dan dibimbing dari hidup jahiliah ke hidup yang lebih diredhai ALLAH.

No comments:

Post a Comment

terima kasih daun keladi,kalau sudi komenlah lagi,tidak pula memaksa diri,namun komen anda amat saya hargai..