expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>
aku bagi sekeping je kat korang. yang lebih aku makan. kalau nak tahu aku ni paling suka pizza. setakat ni boleh sumbat sampai 9 keping dalam satu masa. so, nak hadiahkan aku untuk birthday beli pizza je tau!

readers

Sunday, March 6, 2016

Inspirasi

Assalamualaikum.
Minggu kedua untuk sem terakhir di UTeM. Banyak benda dah aku lalui. Pengalaman suka duka semua ada.  Bila dah habis dari UteM nanti, apa yang aku akan jadi? Aku perlukan inspirasi.
Bukan setakat hanya dapat ijazah lepastu dapat kerja bagus,tapi aku nak didik diri aku supaya ada perangai yang bagus. Kemahiran insaniah yang bagus.  Tu yang aku cari.

Lately , alhamdulillah Allah makbulkan DOA aku. Aku dapat SV yang begitu memahami student2nye. Bagi aku sikap beliau boleh dijadikan contoh untuk aku teladani. Respect each other is the most important thing yang aku belajar dari beliau. Mengajak student2 untuk berbakti kepada masyarakat , sambil2 rebut saham akhirat.

Setakat ni, ada dua lecturer yang aku kira buat aku rasa mcm "one day, kalau aku jadi lecturer, aku nak jadi lecturer macam mereka".

Tu yang aku rasa. Dua2 lecturer ni banyak tekankan bab sedekah, lagi satu tentang menunjukkan contoh terbaik kepada studnet2 dan buat student rasa sangat motivated dengan sikap mereka. Malam ni sebelum aku lelapkan mata, aku tekad dalam hati, starting from tomorrow I want to be a person who can be inspired to others. Who can benefit others.
Allah The Almighty ,please guide me.

No comments:

Post a Comment

terima kasih daun keladi,kalau sudi komenlah lagi,tidak pula memaksa diri,namun komen anda amat saya hargai..