expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>
aku bagi sekeping je kat korang. yang lebih aku makan. kalau nak tahu aku ni paling suka pizza. setakat ni boleh sumbat sampai 9 keping dalam satu masa. so, nak hadiahkan aku untuk birthday beli pizza je tau!

readers

Saturday, June 9, 2018

Ramadhan

Salam Ramadhan Kareem.

It's me, still counting days for my dream to come true? What is my dream? Too many and one of it is to help my parents so that they don't have to work anymore. I can work and help them and treat them as much as they took care of me when I was little.

Ya, so recently i make a poll about "WHERE SHOULD I WORK" is it Perak or Kedah. Many of them voted for Perak. I do not know what is their reason, but I do hope they have the good intention when voting that on my instagram stories.

Maybe they do not know the struggle I face here at Kedah. But niat aku hanya satu, nak cari duit, boleh bagi duit kat mak ayah tiap2 bulan, boleh bayarkan insuran untuk mak, bagi duit belanja kat adik aku. Alhamdullillah, it has been 3 months since i work here.

I still need to work, nak sara diri aku dan bg duit kat mak ayah every month. Alhamdulillah rezeki Allah bagi. Aku minta maaf banyak2 kat sesiapa yang tak suka aku kerja kat sini. Aku tahu, aku jauh dari family, dan semua ni Allah dah aturkan. Kita manusia hanya mampu merancang.
Dulu aku selalu fikir yang aku tak nak kerja jauh dari family.
Nak kerja kat Perak. Tp ALLAH dah aturkan. Aku redha.
MAYBE one day, aku akan balik Perak jugak jika rezeki aku ade kat sana.


Korang doakan aku ye?

Kita semua ada jalan cerita masing.
Akhir masa, kita tetap kena kembali pada Dia.
Dunia ni sementara je.

No comments:

Post a Comment

terima kasih daun keladi,kalau sudi komenlah lagi,tidak pula memaksa diri,namun komen anda amat saya hargai..